“Ontzorging was voor mij een belangrijke factor”
Met 230.000 bezoekers per jaar (2015) is het voor Parkstad Limburg Theaters (PLT) van levensbelang dat men telefonisch optimaal bereikbaar is. Mensen bellen niet alleen om tickets te kopen, maar ook met vragen en opmerkingen. Bovendien moeten de twee vestigingen, in Heerlen en Kerkrade, onderling goed bereikbaar zijn.

PLT had tot voor kort een eigen telefooncentrale. “Die was dusdanig verouderd dat we snel op zoek moesten naar een nieuwe oplossing”, vertelt Luc van den Berkmortel, binnen PLT onder andere verantwoordelijk voor de telefonie. Die werd gevonden in Innovaphone PBX, een VoIP-telefoniesysteem dat in de cloud wordt gehost. “We hebben er bewust voor gekozen de telefonie volledig uit te besteden. Ontzorging was voor mij een belangrijke factor. Eerst was ik verantwoordelijk voor de telefonie, nu is Kreuze dat”, refereert Luc aan het feit dat hij geen omkijken meer heeft naar zaken als beheer en onderhoud. “Als er zich een storing voordoet, hoef ik maar naar het storingsnummer van Kreuze te bellen en het wordt voor mij opgelost.” Een hele verbetering ten opzichte van de oude situatie, waarin Luc zelf de krochten van het theater in moest om het euvel te verhelpen.

In totaal heeft PLT, verdeeld over de vestigingen in Heerlen en Kerkrade, 84 aansluitingen: 75 ‘gewone’ gebruikers en 9 zogenaamde Voxtron-agents. Die laatsten zijn de receptie-/kassamedewerkers, die beschikken over uitgebreide callcenterfunctionaliteiten voor het op een goede manier afhandelen van de inkomende gesprekken. “Voxtron beschikt over alle functionaliteiten die we nodig hebben en méér”, aldus Luc. Omdat PLT een groeiende organisatie is, was schaalbaarheid een ander argument om voor de cloud te kiezen. Het aantal gebruikers is bij cloudtelefonie namelijk eenvoudig uit te breiden.

Over PLT
PLT profileert zichzelf als ‘het artistieke kloppende hart van de podiumkunsten in Limburg’ en ziet zichzelf als intermediair tussen de kunstenaar/theatermaker en het publiek. De missie van PLT is om met zijn programma van theater, amusement en ontspanning een bijdrage te leveren de culturele en economische ontwikkeling van de regio.

Meer info: <a href=”http://www.plt.nl/” target=”_blank”>www.plt.nl</a>