Wifi of 4G?

Nog niet zo lang geleden was het duur wanneer je niet verbonden was via een Wifi-netwerk maar je mobiele dataverbinding open had staan. Dit is nu verleden tijd. Met het zakelijke Unlimited @Work abonnement van T-Mobile kun je onbeperkt bellen, sms-en en data verbruiken voor een vast bedrag per maand. Hiermee kun je zo veel internetten als je wilt. Zowel op je mobiele telefoon, tablet als laptop.

 

4G een stuk veiliger dan Wifi

Op openbare plekken kun je vaak gebruik maken van een openbaar Wifi-netwerk. Echter raden wij niet aan om deze te gebruiken. Hackers proberen namelijk op dit soort plekken misbruik te maken van jouw gegevens. Via de slecht beveiligde Wifi-verbindingen kunnen ze toegang krijgen tot je privé- en/of bedrijfsgegevens.

Je denkt soms verbonden te zijn met het Wifi-netwerk van het restaurant waar je zit. Maar in werkelijkheid ben je verbonden met de laptop van een hacker die vervolgens mee kan kijken op jouw devices en je gegevens kan stelen of aanpassen.

Als je een eigen 4G-verbinding gebruikt loop je dit risico niet, omdat jouw device dan verbonden is met je eigen besloten netwerk. Een stuk veiliger dus!

 

4G sneller dan Wifi

Al 4 jaar op rij, blijkt uit onderzoek, dat T-Mobile het snelste netwerk van Nederland heeft. Maar wat betekent dit nou eigenlijk? Dit betekent dat je met een mobiel abonnement van T-Mobile, met je 4G-verbinding, over het algemeen, hogere snelheden haalt dan via een Wifi-netwerk.

T-Mobile begint in 2020 met de uitrol van een landelijk dekkend 5G-netwerk. Dit heeft onder andere voordelen voor de ontwikkeling van Internet of Things (IoT). Daarnaast is het een aardige bijkomstigheid dat 5G nóg sneller zal zijn dan het huidige 4G-netwerk. Je merkt het verschil wanneer je straks grote bestanden verstuurt, media gaat streamen of in de cloud werkt.

 

Stabiliteit 4G en Wifi

Dat je internetverbinding razendsnel is, is één. Minstens zo belangrijk is de stabiliteit van die verbinding. Het grote voordeel van een 4G-verbinding is dat er nauwelijks haperingen of onderbrekingen optreden. Ook als je onderweg bent. Als je bijvoorbeeld voor een afspraak de deur uit moet of in de trein zit te werken. Met een Wifi-netwerk ben je verbonden aan één plek. Je 4G-netwerk neem je overal mee naar toe.

 

Gemak

Zoals je ziet, zijn er tal van voordelen van 4G ten opzichte van Wifi. Echter, het grootste voordeel is wellicht toch echt het gemak. Als je bij een klant een presentatie geeft hoef je niet eerst te vragen naar de Wifi-verbinding en het daarbij horende wachtwoord. Je bent onafhankelijk en kunt altijd online werken.