Voor onze organisatie zijn we op zoek naar de juiste collega’s om ons team te versterken. Herken je jezelf in het profiel en zie je de uitdaging in de werkzaamheden en de markt waarin wij opereren, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Maak vandaag nog de keuze voor Kreuze! 

 

Wie we zijn 

Kreuze is sinds 1991 uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke communicatieadviseurs van het zuiden van het land. We spreken inmiddels niet meer van telecom maar van communicatie, dit omdat onze dienstverlening veel verder gaat dan telecom. We adviseren, ontzorgen en integreren. Ons hecht team bestaat inmiddels uit circa veertig professionals. Mensen die gek zijn van techniek en perfect op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zakelijke communicatie. Dagelijks waaieren ze uit over Limburg en Brabant om organisaties beter bereikbaar te maken. Bedrijven en instellingen met pak ’m beet 5 tot 500 medewerkers en actief in de sectoren industrie, onderwijs, overheid, vervoer, zakelijke dienstverlening en zorg.

 

Wat we doen 

We bedenken slimme oplossingen waardoor organisaties beter bereikbaar worden. We zorgen ervoor dat medewerkers altijd verbonden zijn, met hun klanten en met elkaar. Aan de ene kant zorgt dat ervoor dat de klantinteractie en klanttevredenheid verbetert. Aan de andere kant kan er efficiënter worden gewerkt en worden organisaties productiever. 

 

De functie 

Als administratief medewerker(ster) bij Kreuze is jouw missie:

Het ondersteunen van de organisatie bij een breed scala aan administratieve werkzaamheden. Je dagelijkse taken bevatten o.a.:

– Ondersteunen van onze business controller.
– Debiteuren en/of crediteuren bewaking en administratie.
– Uitvoeren en ondersteunen bij facturatie (eenmalige facturaties en terugkerend).
– Audit/controle van documentatie en/of processen.
– Gestructureerd en accuraat verwerken van informatie in onze systemen.

De functie is beschikbaar voor 24-36 uur vanuit ons kantoor in Maastricht-Aachen Airport. 

 

Competenties

Je beschikt tevens over onderstaande competenties:

– Je bent in staat om zorgvuldig te rapporteren over financiële gegevens.
– Administratief beheren van processen is op je lijf geschreven.
– Je bent in staat zelfstandig werkzaamheden uit te voeren.
– Je hebt een professionele werkhouding en gaat voor kwaliteit.
– Je bent oplossingsgericht.
– Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
– Je beschikt over een MBO+ werk/denkniveau.

 

Wie ben jij? 

Onze medewerkers hebben het juiste Kreuze DNA. Je bent een teamspeler, die positief kritisch is maar zeker acteert vanuit een “will to serve” gericht op het succes van onze klanten. Je bent een kei in je vakgebied. Je geniet van het delen van je kennis en het is een absolute must om de drive te hebben om voorop te blijven lopen in de technologie. Je voelt je comfortabel in een dynamische organisatie en streeft naar het leveren van uitmuntende kwaliteit in je werk.

Zonder moeite verplaatst je je in onze klanten en de gebruikers en zonder nadenken neem je verantwoordelijkheid. Je bent deskundig in je vakgebied, representatief en hebt goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel in woord als geschrift. Vanuit een klant-, service-, oplossings- en resultaatgerichte invalshoek werk je samen om gestelde doelen te bereiken.

 

Wat mag je verwachten?

We bieden je een uitdagende functie, die je zelf mee kunt vormgeven. Je krijgt de mogelijkheid om met ons mee te denken en te groeien. We stimuleren hierbij persoonlijke ontwikkeling, pro-activiteit en het nemen van verantwoordelijkheid. Uitstekende arbeidsvoorwaarden zowel primair als secundair (marktconform), streven we naar medewerkerstevredenheid en naar een optimaal evenwicht tussen werk en privé. We vragen passie en betrokkenheid en geen 9-5 mentaliteit. 

 

Interesse of vragen:

Neem contact op met Thom Janssen ( +31-88-8225450 / t.janssen@kreuze.nl) voor extra informatie. Reageren kan ook per mail via hrm@kreuze.nl