TECHNOLOGIE DOOR HET OOG VAN DE EINDGEBRUIKER

Kreuze levert maatwerk bij de implementatie nieuwe technologieën

,,Organisaties moeten zich allereerst de waarom-vraag stellen: Waarom gaan we deze nieuwe technologie gebruiken en wat willen we ermee bereiken? Als ik bij een organisatie binnenkom, wil ik altijd de vraag achter de vraag boven water krijgen. Pas als de behoefte helder is, kun je naar een passende oplossing zoeken”, vertelt Anouk.

Veel organisaties onderschatten de impact van het invoeren van een nieuwe communicatieoplossing. Ze zijn zich onvoldoende bewust van de inspanning die ermee gemoeid gaat en de impact die de introductie heeft op de gebruikers/medewerkers, aldus Anouk. ,,Als je met een nieuwe technologie gaat werken, moet je met meer rekening houden dan alleen de techniek zelf. Organisatiecultuur, structuur en vooral met de behoeften en wensen van de eindgebruikers. Zij zijn diegene die dagelijks met de nieuwe systemen moeten werken.”

Voor gebruikers is in wezen maar één vraag belangrijk, legt Anouk uit. ,,What’s in it for me?” Voor medewerkers is het antwoord op die vraag de belangrijkste motivatie om een nieuwe technologie te omarmen. Als een organisatie er niet in slaagt om van begin af aan de voordelen voor de eindgebruiker te benadrukken, wordt het implementatietraject een moeizaam proces”.

Een groot voordeel is dat medewerkers in de privésituatie vaak de nieuwe technologieën al gebruiken. ,,FaceTime en WhatsApp zijn eigenlijk niet veel anders dan het beeldbellen en de chatfunctie in bijvoorbeeld Skype for Business. Gebruikers zijn daardoor gemotiveerder om met de nieuwe technologie aan de slag te gaan”, zegt ze.

Kreuze heeft een bewezen aanpak voor de gebruikersadoptie van nieuwe technologieën in organisaties. Daarbij staat de individuele medewerker centraal. Hoewel de aanpak uit een min of meer vast aantal stappen bestaat, is er altijd sprake van maatwerk. Iedere organisatie is immers anders, en heeft een ander uitgangspunt en andere doelstellingen. Ons consultancytraject wordt daar volledig op afgestemd.”

Nieuwsgierig naar wat de User Adoption Consultants van Kreuze voor uw organisatie kunnen betekenen? Lees verder op deze pagina of download de brochure.