NOISE CANCELLING AIRPODS PRO

Probeer je je te concentreren op kantoor maar raak je snel afgeleid door het geklets van anderen? Dan zijn hier de nieuwe AirPods Pro van Apple!

Er zijn al verschillende soorten ruisonderdrukkende koptelefoons, die je hele oor afsluiten en daarmee ook al het omgevingsgeluid. Deze zijn voorzien van isolatiemateriaal waarmee de hoeveelheid omgevingsgeluid dat binnenkomt beperkt wordt.

Echter hebben de AirPods van Apple aan de buitenkant van de oortjes een kleine microfoon die het omgevingsgeluid opneemt. De technologie in het oortje analyseert het geluid van de omgeving en draait dit om, waardoor het niet binnenkomt.

Het fijne aan de AirPods is dat ze zijn aangepast aan je oor. Er zitten drie verschillende maten beschermende siliconendopjes bij, waardoor het ontwerp nu meer een in-ear is, in plaats van de traditionele Apple oortjes. Dit is vooral fijn als je de AirPods voor een langere reis of werkdag in wilt hebben.

Overigens wordt niet al het geluid compleet onderdrukt, het gaat om zo’n 70 procent. Maar voor een vliegreis, gesprek van de buren of een uur keihard concentreren kunnen ruisonderdrukkende oortjes een uitkomst zijn.